De diensten van Yachtinstall

Techniek

Yachtinstall verzorgt de complete technische installatie van luxe jachten.  Dit begint in het voortraject van de bouw met het maken van een passend plan samen met de opdrachtgever. Yachtinstall zorgt voor een gedegen oplossing voor de vele technische uitdagingen aan boord. Onze engineers werken met de opdrachtgever aan een ontwerp van energiemanagement tot de uitwerking van het brandstofsysteem, om zo tot een werkend geheel te komen.

Vanaf het casco begint voor Yachtinstall de installatie. Wij plaatsen het leidingwerk en de tanks in het schip en installeren alle componenten in de machinekamer van de pompen tot aan de motoren.

Aan de hand van het verbruikersplan voorzien we het schip van de complete bekabeling.

Yachtinstall voert de installatie veilig en functioneel uit volgens de laatste standaarden en regelgeving. Onze techniek wordt zo weggewerkt dat het geen invloed heeft op het design van het interieur, maar praktisch nog werkbaar is.

Advies

In het voortraject van de bouw is Yachtinstall betrokken om samen met de opdrachtgever tot een passende oplossing te komen. Yachtinstall kan oplossingen geven voor veel technische uitdagingen om tot een werkend geheeld te komen. Van het ontwerp van energiemanagement tot uitwerking van de verschillende systemen aan boord.

Technische tekeningen
Het maken van technische tekeningen van het leidingwerk op het gebied van de energiesystemen, HVAC (airco), installatiekasten, schoon- en vuil waterleidingen, verlichting, entertainment en digital switching, netwerk, wifi, antennesystemen.
Energie
Het configureren en installeren van het complete energiesysteem aan boord. Dit betreft laders, inverters, shunts, scheidingstrafo’s inclusief de monitoring en control daarvan.
Voortstuwing
Het ontwerpen en documenteren van de motoraansturing, de motor uitlezing, de installatie van de motoraansturing en het plaatsen van de motoren.
Klimaat
Het ontwerpen en documenteren van het HVAC systeem voor het koelen en verwarmen van het hele schip. De aanleg van de airhandlers van zowel lucht- als watersystemen inclusief de monitoring en control daarvan.
Kastenbouw
Het ontwerpen en documenteren van complete schakelkasten voor seriebouw van schepen. De schakelkasten worden door Yachtinstall voorgemonteerd en in zijn geheel in het schip geplaatst.
Verlichting
Het ontwerpen en documenteren van de verlichting aan boord, van de navigatieverlichting tot de spots, de ledstrips voor indirecte verlichting, de verlichting voor de machinekamer en de technische ruimte. Inclusief de comlplete aanleg van het verlichting systeem aan boord.
Entertainment
Het ontwerpen en documenteren van het entertainment systeem aan boord TV, Radio, Netflix via een 4G of Wifi verbinding inclusief versterkers en luispreker systemen.